A Családállítás folyamata

A Családállítás folyamata:

-Az állíttató a családállító segítségével megfogalmazza a szándékát, azt a célt, amit el szeretne érni az állítással. Fontos, hogy ezt pozitív formában tegyük.

Tiszta kell, hogy legyen a szándék. Tiszta szándék az, ami az állíttató jelenéről szól, és a jövőbe mutat. Az állítás vezetője kérdéseket tesz fel az állíttatónak.

-Ezután az állíttató kiválasztja a képviselőket, vagy segítőket, akik az ő családtagjait, vagy aspektusait képviselik az állításban.

Az állítás vezetője mondja meg, hogy a családi rendszeréből kik helyett válasszon képviselőt az állíttató.

-A rend szerinti sorba felállítja őket az állíttató, majd egyenként betolja őket a térbe, ahová szeretné, ahol érzi, hogy helyük van.

-A térben a képviselők érzik a megjelenített személyek energiáit, érzéseit. Ezeknek az érzéseknek megfelelően kell válaszolni, amikor az állítás vezetője kérdez.

Fontos, hogy a segítők az érzéseikre figyeljenek, és ne a gondolataikra, hogy bele tudjanak helyezkedni a térbe a "szellemi mezőbe".

-Az állítás vezetője oldó mondatokkal, igény szerint új szereplők beállításával segíti az oldódást. A térben megélhetjük, hogy önmagunkon túl van valami, ami a személyiségen túl létezik, és hogy másokkal bármikor összekapcsolódhatunk. Ha képesek vagyunk magunkat bizalommal átadni a térnek, és rábízzuk magunkat az állítás vezetőjére.

Bármennyire is nem gondoljuk, ma már egyértelmű tény, hogy kötve vagyunk családunk és elődeink történetéhez, sorsához, és ez hatással van ránk. Tudatalattinkban törvényszerűségek hatnak, amelyek alól nem tudjuk kivonni magunkat. Ahhoz tehát, hogy megfelelő minőségű kapcsolatban élhessünk magunkkal, másokkal, és a mindenséggel, rendbe kell tennünk múltunkat, kötődéseinket.

-Maga az állíttató egyszerre az események részese és a megfigyelője is, mondhatni önmagát nézi. Kívülről láthatja ebben az élethelyzetben önmagát és családját.

-Az állítások végén beáll a saját helyére, és kimondja az állításvezető segítségével a szükséges oldó mondatokat.

-Az állíttató  elviszi magával a pozitív érzést, és képet, amit az állítás által kapott, ez fog neki segíteni, felülírni a régi mintát, ami akadályozta a szabadságában.

A családállítás közvetlen kapcsolatba hoz önmagunkkal és megmutatja lelkünk igazságát. Segít tisztelnünk azt, ahonnan jövünk, és láthatóvá teszi azt, ahová tartunk.


Péterfy Mónika egyéni vállalkozó Székhely: 2040 Budaörs Aradi utca 58. Tel.:0670/452-4057 email: peterfy.monika@gmail.com Nyilvántartási szám:50353341 Adószám: 67519615-1-33 Statisztikai számjel: 67519615-8559-231-13 Bankszámlaszám:OTP.:11742173-21079090